Nieuw! Begeleide testritten bij Motocare!


De meest aangewezen weg om de rijkwaliteiten van een KTM of BMW motorfiets te ervaren, is natuurlijk een testrit. Dit belangrijk ervaringsmoment wordt nu bij Motocare begeleid.

Hoe verloopt een begeleide testrit bij Motocare?

 1. We starten met de noodzakelijke uitleg over het functioneren en bedienen van uw gekozen motorfiets.
 2. De motor wordt aangepast aan uw voorkeur:
  Rijmodus;
  – Veerinstellingen;
  – Grootte (hoogte zadel);
 3. De begeleider vraagt aan de tester wat hij voornamelijk wil testen. Zo kan de begeleider het testparcours aanpassen aan de wensen van de tester. De echte Adventurerijder zal de motor hoogstwaarschijnlijk ook eens willen aanvoelen op een grindweg. Ook dat kan. De testrijder is koning.
 4. Nu kunnen we vertrekken. Na ongeveer 30 minuten zal er een kort evaluatiemoment plaatsvinden. In dit evaluatiemoment krijgt de tester de kans om zijn eerste bevindingen met de begeleider te delen. Deze kan hier op inpikken en indien nodig samen met de tester enkele instellingen van de motorfiets aanpassen. Na het evaluatiemoment rijdt men richting Motocare.
 5. Eenmaal aangekomen, wordt de testrit uitgebreid geëvalueerd. De opgedane ervaringen worden besproken. Wanneer de tester met verschillende motor- en veerinstellingen gereden heeft kunnen deze instellingen met elkaar vergeleken worden. Wanneer de klant het wenst kan er een offerte op maat opgemaakt worden zodat hij een duidelijke calculatie bekomt. Voor de testrit wordt er een kostprijs van 25 euro aangerekend dewelke de klant bij aankoop integraal terugkrijgt. Afhankelijk van het model heeft de tester ook de mogelijkheid de motor een ganse dag te huren.

Wil men bijv. samen met duo eens een ganse dag rijden om de vering en de zitpositie te evalueren, dan heeft men ook de mogelijkheid om (afhankelijk van het gekozen model) de motor een ganse dag te huren. Klik hier voor meer informatie over de huurtarieven. Ook deze kostprijs (huurprijs 1 dag) wordt bij aankoop volledig terugbetaald.

Zo wordt een motor testen niet zomaar een uurtje motorrijden, maar doelgericht testen en evalueren of de bereden motor ook echt volledig voldoet aan de verwachtingen.