MOTOCARE WINTERTIP NUMMER 1


Koning winter komt onze richting uit. Voor vele motorrijders tijd om hun stalen ros enkele maanden op stal te zetten. Goed idee, maar je neemt best enkele regels in acht zodat je motor zich ook na de winter nog in een prima conditie bevindt.

Vooraleer je de motor in zijn winterslaap brengt, kan je best nog een laatste ritje van een vijftigtal kilometers inplannen. Het is namelijk zo dat onze huidige benzine door toevoeging van additieven en 10% ethanol (= hygroscopisch, trekt water aan) in de E-10 brandstof, sneller zijn kwaliteit als brandstof ziet afnemen in vergelijking met de benzine die tot voor niet zo lange tijd uit de pomp stroomde. Prima voor het milieu, maar minder prettig voor de brandstofsystemen die onze motoren voeden…

Koolafzetting, lakafzetting, zuurvorming, teer, het zijn stuk voor stuk oorzaken van sputterende motoren, minder vlot starten en zelfs vermogensverlies. Dit kan op een eenvoudige manier voorkomen worden.

U zorgt dat de motor een volle tank heeft (bij voorkeur E-5, met slechts 5% ethanol) en voegt daaraan de twee producten toe die we hieronder nog verder zullen toelichten : FORTÉ 1 en FORTÉ 2. Draag er zorg voor deze zéér krachtige producten niet te morsen op lakdelen! Vervolgens rijdt u nog een korte rit van een vijftigtal kilometers en legt dan de motor stil voor de winter. Belangrijk hierbij is dat u de motor NIET meer start tijdens de winter om condensvorming en corrosie in de motor en uitlaatsysyteem te voorkomen.

Wat doen deze producten?

FORTÉ MOTO POWER 1

Reinigt het gehele brandstofsysteem

Verwijdert afzetting van sproeiers, doseeropeningen en injectornaalden

Neutraliseert zuren in de tank

Verbetert de verbranding, de gasrespons en de motorprestaties

 

FORTÉ MOTO POWER 2

Verwijdert koolafzetting op in- en uitlaatkleppen in verbrandingsruimten en zuigerveergroeven

Verbetert de opslagbestendigheid van benzine

Gaat veroudering van de brandstof tegen

Voorkomt bevriezen van carburateurs

Verzorgt bovensmering en verbetert de frictie in het brandstofsysteem

Verlaagt het brandstofverbruik en uitlaatgassen

 

Deze producten, verkrijgbaar bij Motocare, zorgen  voor een brandstof die in optimale conditie blijft, een schonere verbranding en dus een lager verbruik. Goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu, voorwaar een combinatie die u niet vaak vindt!