MOTOCARE WINTERTIP NUMMER 3.


MOTOCARE WINTERTIP NUMMER 3

Het is winter, de temperatuur daalt en recht evenredig met de dalende temperatuur, daalt ook uw zin om uw geliefde stalen ros de sporen te geven. Wordt er dan nog kwistig met wegenzout gegooid, dan is de beslissing snel genomen: de motor blijft op stal!

Tot zover geen probleem. Enkele weken (of maanden…) later doet de zon haar best om de wereld er weer een beetje vriendelijker te laten uitzien en met een extra trui onder het motorpak neem je plaats is het zadel. Een druk op de knop en weg zijn we… althans dat was de bedoeling. Meer dan een vermoeid gereutel van een startmotor die zijn uiterste best doet om de motor aan de praat te krijgen, hoor je niet.

Klassieke diagnose: accu zo goed als leeg, of in het beste geval toch net niet vol genoeg om de motor van de nodige startstroom te voorzien. In het beste geval kan je met de hulp van startkabels en een andere motorfiets/auto toch nog op pad, maar meestal is het einde verhaal voor de accu. Situaties die zich iedere winter helaas veel te vaak voordoen en die heel eenvoudig hadden kunnen vermeden worden.

De oplossing is nochtans simpel en kost echt niet veel. Een toestel, druppellader, zoals de Optimate 4 Dual aansluiten op je motorfiets vóór een langere periode van niet rijden, zorgt ervoor dat je steeds over een volle accu en dientengevolge een snel startende motor beschikt.

De Optimate 4 Dual is een drupppellader / accuconditioner die onmisbaar is om je motoraccu in de winter in conditie te houden. Het verschil tussen de Optimate 4 Dual en andere acculaders is o.a. dat deze geschikt is voor motoren met een zogeheten can-bus systeem, bijvoorbeeld zeer vele  BMW motoren. Dit wil zeggen dat je de lader direct kunt inpluggen in de aansluiting voor electrische toebehoor in het dashboard (sigarettenplug of DIN-plug, zoals bij BMW). Normaal wordt deze na enkele seconden afgesloten door het canbus systeem als je de motor uit zet. Door een speciaal programma in de Optimate 4 Dual blijft deze open en kun je toch via die weg zonder problemen je accu bijladen (is niet schadelijk voor het systeem).

Je sluit dit toestel dus best aan wanneer je van plan bent om de motorfiets langere tijd niet te gebruiken. Je mag het toestel gedurende heel deze periode aangesloten laten. Vaak wordt er immers gezegd dat het beter is om het af en toe uit te schakelen, maar dat is dus niet het geval.

Dit toestel en andere OPTIMATES zijn verkrijgbaar bij MOTOCARE!